Recomandări pentru călătoria în Egipt

De mii de ani, comorile din Egipt au atras călători din întreaga lume, creându-se legende și povestiri. Fiind obișnuiți cu turistii, ospitalitatea egiptenilor este naturală.

Folosiți cremă cu protecție solară și cremă hidratantă.

Hidratați-vă. Beți cel putin 2-3 litri de apă în fiecare zi.

Purtați ochelari de soare și palarie – este foarte important să vă protejați de soare între 11.00-14.00, când este dogoritor.

Păstrați pașaportul la Dvs cand plecati de la hotel.

Purtați o gentuță cu obiecte “de prim ajutor” cand mergeti in excursii, cu medicamente uzuale, apă îmbuteliată, o gustare și câteva bancnote locale. În excursiile în desert e indicată și o lanternă.

Protejați comorile subacvatice, ele reprezintă patrimoniul natural al Egiptului.

Informați-vă asupra destinației și luați cu Dvs un ghid și hartă.

Vizitați biroul local de turism pentru a afla cât mai multe despre posibilitățile de recreere din zonă sau excursii.

Verificați programul de functionare al obiectivelor turistice. Programul poate varia în funcție de Ramadan și sărbătorile naționale.

Pregatiti-vă pentru un șoc cultural. Mulți turiști experimentați sunt surprinși să descopere că Egiptul este un tărâm aparte, diferit de orice altă țară din lume, prin localnici, climat și stil de viață. Nu va fi un șoc negativ, ci mai degrabă o necesitate de a vă adapta la o cultură diferită.

“La Shukran” este o expresie care vă va ajuta în timpul călătoriei în Egipt, înseamnă “Nu, mulțumesc” si vă va proteja de localnicii care va vor aborda insistent pentru a-și vinde produsele pe străzi, în bazaruri sau în zonele cu obiective turistice.

Egipt este o tara musulmana si este indicat, ca turisti, sa le respectati credinta.

Respectați obiceiurile locale – există coduri de imbrăcăminte la vizitarea moscheilor și bisericilor.

Egiptenii sunt conservatori. Unele din obiceiurile și gesturile altor culturi, cum ar fi manifestările publice de afecțiune (sărutul sau îmbrățișările în public), purtarea de îmbrăcăminte sumară, sunt neobișnuite în Egipt.