De evitat în călătoria în Egipt

Alegeți îmbrăcăminte adecvată. Egipt este o tară islamică unde este recomandată îmbrăcămintea modestă, care acoperă umerii și picioarele (la femei) și pieptul (la bărbați), în special în zona moscheilor, a market-urilor, bazarurilor, în zone rurale sau pe perioada Ramadan-ului.

Evitați exprimarea în public sau în social media a comentariilor negative legate de Egipt, politicieni egipteni sau forțele de securitate.

Evitați să vă exprimați afecțiunea în public față de partener, ar putea atrage atenție nedorită. Vă recomandăm să vă manifestați iubirea în spațiul intim al camerei de hotel. Chiar dacă în resorturi totul e mai relaxat decât în afara lor, e de preferat să respectăm obiceiurile localnicilor în călătoriile noastre.

Nu mergeti în excursii fără un ghid cu experiență și un șofer bun.

Nu luati nimic din Parcurile Naționale si de asemenea aminitiți-vă să luați obiectele personale din locurile vizitate.

Nu ratati cursurile de golf si scufundari pentru adulți și copii.

Nu folosiți apa de la robinet pentru băut sau pentru spalatul pe dinti. Găsiți apă îmbuteliată la supermarket.

Evitați consumul de alcool în locuri publice neautorizate sau pe stradă. Consumați alcool în locuri autorizate, cum sunt barurile sau restaurantele autorizate.

Nu transportați, utilizați sau traficați droguri ilegale în Egipt, chiar și în cantități mici, poate duce la detenție pe perioadă îndelungată, detenție pe viață sau la pedeapsa cu moartea.

Evitați folosirea aparatului de fotografiat în zonele nepermise (unități militare, Canalul Suez, clădiri publice, stații de electricitate, stații de tren, poduri) și înainte de utilizarea aparatului foto verificați dacă sunt permise fotografiile sau filmările, chiar și în scop personal.

Nu folositi flash-ul aparatului foto la obiectivele care indică acest lucru, pentru a ajuta la conservarea calității operelor de artă.

Nu uitati aparatul foto acasă. Veți rata imagini memorabile cu cei dragi din vacanța in Egipt.