Scufundări în Marea Roșie

Diving - Corali Marea RosiePlajele de vis, lumea subacvatică fascinantă, temperaturile de vară și vremea de plaja pe tot parcursul anului sunt printre motivele pentru care Egiptul este destinatia ideala de vacanta 365 de zile pe an.  Recifuri de corali intacte, plaje spatioase cu nisip fin, mare cristalina, saturi pescaresti traditionale, statiuni luxuriante – Marea Rosie ofera o gama variata de experiente, fiind garantia unei vacante de neuitat.

Centre de scufundări cu instructori experimentați vă oferă cu plăcere informaţii despre scuba diving. Centrele de scufundări organizează cursuri, excursii de o zi şi deplasări de câteva zile cu barca aproape oriunde, din aflorimentele gigantice de corali din Taba la digurile verticale din Ras Mohammed, de la epavele din Sha’ab Abu Nuhas la insulele singuratice Brothers şi Zabargad. Marea Roşie este numita “Gradina lui Allah” din Egipt, datorită vieţii subacvatice bogate.

Scufundările in Marea Rosie sunt extrem de căutate. Indiferent daca sunteti începător sau scafandru experimentat, vă recomandăm să încercați acest sport și probabil veți ajunge să îl îndrăgiți.

Marea Rosie este un bazin imens, cu o lungime de 2350 km (~ 1400 mile) si latime maxima de aproximativ 350 km (~ 220 mile), inchisa la nord de golfurile Suez si Aqaba, si la mai sudic punct de Stramtoarea Bab el-Mandeb, care are o adancime de sute de metri. Marea are un ecosistem unic, inconjurat de munti de bauxita, de culoare rosiatica, unii crezand ca acest fapt a determinat numele de „Marea Rosie”. Marea s-a format cu 25 milioane de ani in urma, prin separarea continentului african de Peninsula Araba. Aceasta se distinge prin activitate vulcanica in locurile mai putin adanci, prin curentii sai regulati, prin valurile mici, printr-un continut de sare de 4,1% (in marile lumii media este de 3,2%) si printr-o temperatura a apei care scade doar putin in adancuri. Salinitatea mai mare decat media planetara se datoreaza unei rate de evaporare mai mare, lipsa unor cursuri de apa dulce care sa se verse in mare si rata scazuta a precipitatiilor. Numele Marii Rosii mai poate proveni de la exploziile sezoniere ale cyanobacteriei Trichodesmium erythraeum, de culoare rosie, in apropiere de suprafata apei.

Comments
  • ma intereseaza o vacanta organizata in egipt: adica ceva de vazut in fiecare zi, alaturi de un ghid roman care sa ne insoteasca si sa ne indrume spre ceea ce este mai frumos. multumesc.

Comments are closed.