Blog

Vremea în Egipt

Clima este subtropicala pe litoralul Marii Mediterane si în Delta Nilului cu valori intre 27 °C si 32 °C pe timpul verii si pana la 43 °C pe coasta Marii Rosii. Pe timpul iernii, temperaturile variaza intre 13 °C si 23 °C.

Citește

Informații utile Egipt

Fus orar: acelaşi cu al României. Durata zborului cu decolare din România ~3 ore 30 min. Transferul aeroport – hotel – aeroport se efectuează cu autocare omologate internaţional, dotate cu aer condiţionat, pornind de la aeroport în ordinea amplasării hotelurilor.

Citește

Temple

Viata in Egiptul Antic se desfasura in jurul religiei. Cu zidurile strajuite de imagini si hieroglife, cu coloanele si interioarele imense, templele Egiptului Antic reprezinta un adevarat triumf cultural.

Citește

Muzee

Egiptul atrage prin istoria si comorile mostenite din timpul faraonilor, prin relicvele si obiectele de arta expuse in Muzeul de Egiptologie din Cairo. Cu scrieri datand din 3100 i.Hr., culturii vaste a Egiptului ii este dedicat un muzeu propriu.

Citește

Monumente

Cele mai multe dintre monumentele egiptene sunt din epoca faraonilor, fiind completate si de expresii ale altor culturi. Colosii si Sfincsii exista alaturi de amfiteatre, temple si coloane greco-romane. O carte de istorie deschisa catre cer …

Citește

Piramidele Egiptului

Desi constructia piramidelor a reprezentat doar un episod din indelungata istorie a faraonilor, a generat unele din cele mai impresionante monumente care au existat vreodata.

Citește

Scufundări în Marea Roșie

Plajele de vis, lumea subacvatică fascinantă, temperaturile de vară și vremea de plajă pe tot parcursul anului sunt printre motivele pentru care Egiptul este destinația ideală de vacanță 365 de zile pe an.

Citește